Friday, December 12, 2014

The Perfect Cup of Tea



It's getting colder and it's way too early when it gets dark.
It's about time to light some candles and lounge on the couch with a lovely cup of tea.

Besides tea tasting good, it's also healthy. Tea has anti-oxidants that support your immune system and, compare to other food, there's a lot of fluoride in it that strengthens your teeth and bones.

And what is better than a cup brewed from loose leaf tea?! A teabag consists of the same tea leafs ofcourse, but there definitely is a difference! The leafs in loose leaf tea are more coarse, full and fresh than the leafs in a teabag. Tea leafs used in teabags are also called tea dust because of that.
So you might be able to imagine that the flavor of loose tea leafs si much more intense and rich than tea from a teabag.

But I hear you asking it: How do I brew the perfect cup of tea with loose leafs?

Well, this is how to do it:
1. Boil the water and pour it in a glass. For black tea you use boiling water, for Oolong tea the water should be just off boil and for green tea the water should be about 80°C.

2. Put the loose leafs in a tea egg. For black tea you need about 2-2,5 grams for one cup, for green tea you need 1-1,5 grams and for Oolong tea you need 3 grams for 200 ml. When you brew tea with loose leafs more often, you'll discover which amount of tea is perfect for you.

3. Put the tea egg in the water. And NO! Don't stir or do anything with it. Loose leaf tea is best when you let it at rest for a bit. Brew black tea and Oolong for about 2-3 minutes and green tea for a maximum of 2 minutes.

4. Take the tea egg out of the cup and stir the tea gently.

5. Your tea is done. Light some candles, pick a good book and curl up under a blanket with your perfect cup of tea. Enjoy!

________________________________________________________

Het wordt kouder en het is weer veel te vroeg donker.
Hoog tijd dus om 's avonds de kaarsjes aan te steken en met een lekkere kop thee op de bank te ploffen.

Thee is naast dat het erg lekker is, ook gezond. Zo bevat thee anti-oxidanten die je immuunsysteem ondersteunen en zit er (vergeleken met andere voedingsmiddelen) veel fluoride in die je gebit en botten versterken.

En wat is nu lekkerder dan een kopje van losse thee?! In een zakje thee zit natuurlijk precies dezelfde bladeren als in losse thee, maar er is wel degelijk verschil! De bladeren van losse thee zijn veel grover, voller en verser dan de bladeren die in theezakjes gaan. Thee bladeren die voor theezakjes gebruikt worden, worden ook wel thee stof of tea dust genoemd. Je kunt je dus misschien wel voorstellen dat de smaak van losse thee veel intenser en rijker is dan van thee uit een theezakje.

Maar ik hoor 't je denken: Hoe zet je met losse blaadjes het perfecte kopje thee?

Nou, zo zet je het perfecte kopje thee:
1. Kook water en doe dit in het glas. Gebruik voor zwarte thee kokend water, voor de Oolong thee water dat net van de kook af is en voor groene thee water dat niet meer kookt (80°C).

2. Doe de losse thee in een thee-ei. Voor zwarte thee heb je ongeveer 2-2,5 gram nodig voor één kopje, voor groene thee 1-1,5 gram en voor Oolong thee 3 gram voor 200 ml. Als je vaker losse thee zet, zul je zelf ontdekken welke hoeveelheid jij het lekkerst vindt.

3. Hang het thee-ei in het water. En NEE! Niet roeren of eraan frutselen! Losse thee is het lekkerst als je het even laat trekken. Zwarte thee en Oolong thee laat je 2-3 minuten trekken, groene thee maximaal 2 minuten.

4. Haal het thee-ei uit je kopje en roer je thee even een keer door.

5. Je thee is klaar. Steek wat kaarsjes aan, pak een goed boek en kruip met je kopje verse thee onder een kleedje op de bank. Genieten maar!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like this blog? Sign up for the free JCLN Newsletter!

Pin It button on image hover